gratis glass med extra allt

Intervju på securitas idag då. Det gick BRA! Även om jag var så inihelvetes jäkla nervös.
Börjar bra med att spårvagnen är försenad. Kommer till centralen 12.55 istället för 12.30. Springer för allt jag är värd bort mot GP-huset och ser inte alls någon byggnad där det står securitas. Stannar upp, kollar lite till, och långt där borta i sydväst uppenbarar sig en skylt. Klockan står på 12.58 och jag springer alla miljoner trappor upp till deras våning.
Rycker i dörren men NÄHE?! Då är det STÄNGT! Lunchstängt, men ändå.
Annars gick allting smärtfritt och orden hon sa får mig att le. "Tro mig, det finns ingen hellre än jag som vill se dig som väktare här!" Kändes bra.
Nu till problemet. Efter att man genomgått första väktarutbildningen, som jag gjort, måste man ha 160 timmars "praktik". Och alla dem timmarna måste vara inom en 3-månaders period. Och det kommer blir tiiiiight men lumpen och allt.
Beslutet skall övervägas och sedan får vi se vart det landar helt enkelt.

När jag kom ut därifrån var jag nästan gråtfärdig, jag vet inte varför. Allting var så jobbigt. Det var varmt, jag hade inget vatten, det var mycket folk och blä.
Tyckte att jag åtminstone förtjänade en sketen liten mcflurry och gick till mcdonalds. Väl där stod det en charmig liten sak i kassan och min mcflurry fick jag med extra allt, helt gratis. Behöll leendet på läpparna resten av dagen. Vad små saker kan göra mycket ibland!

Imorgon tar jag mitt pick&pack och sticker till mamma och pappa i halmstad. Ska bli skönt att bli uppassad ett tag ;)

Tänkte att istället för att skriva massa om lumpen hela tiden kan jag slänga in ett par filmer då och då. Dem kanske inte är speciellt givande eller mycket för världen men ni får en större inblick i hur mitt lilla fängelse ser ut och hur vi har det.

Sleep tight!

Johan - Chelsea

Denna låten skrev världens bästa granne till mig för ett år sedan. Jag blir sentimental och tårögd varje gång jag lyssnar på den, för den är så jävla fin!

Jag saknar dig Johan!


intyg & referenser

Sitter och fyller i massa papper om referenser och annat för kommande hemligheter.

Fick nyss ett arbetsgivarintyg från min föredetta restaurangchef som gjorde mig rörd! Det lyder som följer:

"Johanna anställdes från början som ”extra vid behov”, men arbetade sig snabbt uppåt. Hon lärde sig alla sysslor väldigt fort och tog egna initiativ för restaurangens bästa. Efter en väldigt kort upplärningsperiod blev hon snabbt arbetsledare med större ansvar och lönetillägg.

 

Hennes arbetsuppgifter var att servera gäster och leda de andra medarbetarna under skiftet. Hon ansvarade för kontanthantering, administrativa rutiner och hela restaurangen ensam under alla våra öppettider (10.00-24.00).

 

Johanna har under sin korta karriär alltid ställt upp vid behov, tagit stort ansvar, motiverat övrig personal och utvecklats enormt som ledare. Hon har visat prov på tålamod, stresstålighet och en fantastisk personlighet som gör att jag skulle anställa henne igen om möjlighet fanns.

 

Hon slutade på egen begäran för att satsa vidare på polisyrket, något som vi på MAX tyckte var extremt tråkigt."

:) Tack för allt!


midsommar & envarsgripande

Midsommar igår, det känns idag! Men jag mår väl som jag förtjänar antar jag.
Gick av tjänsten vid 13 och därefter åkte vi in till stan för att leta efter en klänning till mig. Stängt, såklart! Slog oss istället ner på en uteservering och förtärde både en och två öl i den stekande solen.
Sen åkte vi tillbaka och grillade lite med befälen, gjorde oss iordning och åkte hem till Norling. Där drack vi drinkar, spelade spel och kollade på fotboll innan det var dags att ta spårvagnen in till stan och trädgårn. Mycket angenäm kväll! Hade riktigt kul.

Just det, jag grep en person igår, envarsgrep alltså. Envarsgripa får egentligen vem som helst göra, så länge det är på bar gärning, alltså att man bevittnar brottet, och att det kan ge fängelse på straffskalan. Så, jag tog tillfället i akt och öva lite på mina väktartekniker och tog en kille som kastade en flaska/glas i huvudet på en annan kille så han föll till golvet. Därefter kom två ordningsvakter och tog över och tackade mig så mycket för hjälpen, sa att det var bra gjort och undrade vad jag hette. Haha. Livet är bra komiskt ibland.


Hade besök av en amerikansk frigate med massa befäl i veckan. Fint skulle det va, damaskerna fick åka på och den amerikanska flaggan skulle hissas. Annars har det inte hänt speciellt mycket. Amfarna har tagit semester och vi är ensamma på garnisonen = väldigt tråkigt! Inte för att amf tillför speciellt mycket men det är lite mer livat åtminstone.

Imorgon står det grillning på menyn, ska nog se till att det blir en kubbrunda på det också! På tisdag ger jag mig tillbaka till Göteborg för anställningsintervju, i'm SO exited!

Tänkte slänga upp lite bilder från mobilen i ett senare inlägg.
Ha en fortsatt bra kväll!

sommar?

Göteborg är som Göteborg ska vara. Soligt, fint och alldeles, alldeles underbart!
Synd bara att jag inte kommer få njuta av vädret den kommande veckan. Kommer vara i tjänst från 07 till 19 fram till fredag nästa vecka. Sen är det midsommar. Jesus kristus och maria vad fort tiden har gått! Helt galet.
Midsommar är än så länge oplanerad. Några förslag finns men impulsmänniska som jag är känner jag på mig att beslutet om vad som kommer ske tas på fredag morgon, alternativt torsdag kväll.

Imorgon muckar 101 insatspluton och slöbevakarna. Oj förlåt, sjöbevakarna ska det ju stå, såklart.. Vilket betyder att det kommer bli jäkligt tomt på garnisonen.


Nehee, magen kurrar..

JJ




Blir alltid så sugen på russin när jag hör den låten... Visst är det konstigt?



rosa

Nähee, ska man inte tvätta rött med vitt?
MEN SÄG DET DÅ!


fat-french-military-women-with-mustasch

På tal om återresa till Göteborg..

Smsade lite med en i plutonen som skrev att det var ett Franskt kompani på Göteborgs Garnison, och som sov i VÅRA sängar!
Jag smsade tillbaka och skrev att det inte gjorde någonting, så länge han i fråga kunde konstatera att det var en snygg fransk kille, med stora muskler, en basker på huvudet och en baguette under armen, som sov i min säng.

Några minuter senare fick jag svar, och det var inte det svaret jag ville ha. Det var tydligen en Fransk dam, som var lite för glad i mat och hade låtit mustaschen växa lite för länge.

MEN TOPPEN, att jag kommer dit imorgon kväll, när tvättbytet är stängt. Noooo way att jag tänker sova i de sängkläderna..

 

 

HUÄÄÄÄEEEERK. Jag får rysningar av bara tanken.


trygg hansa & cv

Jag har lite smått börjat återhämta mig efter eftermiddagens samtal.
Nejdå, det har kommit in många teorier om baktankarna kring detta samtal men jag kan nog ganska bestämt fastslå att det bara var en vanlig försäkringsnisse. Sorgligt nog.
Man hade annars kunnat tänka sig att det var någon som ville veta om jag var singel. Men nej, så kul ska vi inte ha.
Numret gick nämligen att spåra till trygg hansa, så där sprack det..

Wellwell. Igårkväll tog jag med mig datorn och en kopp kaffe ut i solnedgången som pågick på balkongen för att skriva ett cv. Och tro mig, det lät mycket mer romantiskt än vad det var.
Tanken slog mig då att jag faktiskt aldrig skrivit något cv innan. Förutom ett, som var ett skolarbete i svenska A.
Jag kände mig så enormt självgod när jag satt och skrev rad efter rad om MIG SJÄLV, mina färdigheter och vad jag var bra på. Men det är väl det de ska gå ut på?
Efter en halv sida gick det inte vara seriös längre, så jag la in en och annan ordvits/skämt, som antagligen bara uppskattas av MIG SJÄLV. Men vad gör det?
Det jag skulle komma till var att jag skickade in cv:et till Securitas som väktare. Allt stämde så bra, så jäkla bra. De ville ha en som hade väktarutbildning 1, check! Någon som gärnade arbetade själv och natt, check! Som hade körkort och som toppen på moset skulle tjänsten helst tillgå en tjej, CHECK!

Kollade mailen i eftermiddags och såg att jag fått ett från securitas. WOHOO tänkte jag och öppnade det. Där stod det bara något i stil med att de inte kunde öppna filen som jag hade bifogat. Och att jag mer än gärna fick skicka igen, dock i ett annat format.
Sagt och gjort. Mycket mer tror jag inte det blir av detta då det inte kommer finnas så mycket ledig tid från lumpen i sommar/höst. Men man kan alltid hoppas!

Nu ska jag duscha och därefter slänga mig i sängen och kolla på sex and the city. Imorgon ska jag jobba, dock bara 10-14, sen är det dags att ge sig tillbaka till kära Göteborg!


..

Kille: Hej!

Johanna: Hej!

Kille:
Mitt namn är blabla, ledsen att störa dig såhär i eftermiddagssolen.

Johanna:
Det är lugnt, det regnar här.

Kille:
Jag ringer från ett försäkringsbolag, har du barn?

Johanna:
Nej.

Kille:
Är du gift?

Johanna:
Nej.

Kille:
Förlovad?

Johanna:
Nej.

Kille:
Sambo?

Johanna:
Nej.

Kille:
Pojkvän?

Johanna (irriterad):
NEJ.

Kille:
Okej, då var det inget. Ha en bra dag!

Jaa men strö salt i såren bara, gör det!

boys, boys, boys...

Människor är fantastiska och för det mesta väldigt underhållande i alla dess former.
Men vissa dagar får man nog. Det är sådana dagar som man får lust att spotta ur sig alla ens verkliga tankar och förtälja vad man egentligen tycker. Men någonstans så inser jag att bara för att folk inte respekterar mig så ska jag inte tappa min respekt för dem.
Sorgligt? Ja. Dumt? Förmodligen. Och bara för att folk sjunker lågt behöver man inte sjunka lägre. Det viktiga är att inte förlora sig själv och sina värderingar på vägen.

Och jag har verkligen försökt, det har jag. Men jag är tydligen inte mer än människa. Fan, fan, fan.
All stolthet och beslutsamhet flyger ut genom fönstret och kraschar.

MEN, först ska jag mucka, sen ska jag rädda världen!

 

 

Och sist, ett par väl valda ord till min lillasyster;
DON'T YOU EVER:
-Lita på killar
-Anförtro dig åt killar
-Bli kär

 

 

 

 

 

 

 

Felet med vår värld är att de dumma är så säkra på sin sak, och de kloka så fulla av tvivel


simpor & grodfötter

Åh vilken stor bomb som släpptes från min mage alldeles nyss. ÄNTLIGEN kom jag på vad det barnprogrammet hette som handlade om en konstig familj i en av Stockholms förorter. SIMPOR & GRODFÖTTER! Vilken jäkla lättnad.
Jag har gått och funderat på detta i säkert ett år nu, försökt övertala folk att komma ihåg genom mina berättelser, men ingen fattar. Och när jag berättar att de nästintill bodde i badkaret, hade sjöjungfrukropp och tovigt hår, kollar alla på mig som om jag växt upp på merkurius. Och barnflickan, som alltid gick runt med sin röda jojjo. Åh äntligen!




väktarutbildning & välbefinnande

Här har det inte skrivits många ord den senaste tiden. Kanske beror det på att vi haft full rulle, kanske beror det på lathet.

Sommaren har nått Göteborg och det får mig att trivas än mer! De senaste veckorna har det spenderats många timmar på gator och torg sysslandes med allt ifrån ölkvällar till bio. Och jag älskar det! Att sitta på The Queens, med människorna jag numera lever och spenderar all min tid med, och ta en öl (eller 5) får mig att må bra! Likaså att samla ihop ett gäng, äta, gå på bio och sedan strosa runt i solskenet får smilebanden att dra på sig något enormt.

De senaste veckorna har vi också druckit lite för mycket kaffe, sovit lite för lite och levt alldeles lagom mycket!

Jag har nu klarat vätarutbildningen, pistolutbildningen och fått mitt skyddsvaktskort.
Skyddsvakt Johanna Lindh. MHM, that's what i'm talking about!

Har varit ledig sedan i fredags och kommer så att förbli till torsdag kväll. Helgen spenderades med mamma och pappa i Halmstad, vilket var mycket angenämnt.
Igår däremot petade jag nästan ut båda ögonen då jag skulle sätta ihop maskroslampan från ikea. Ja herregud, svordomarna blev svårräknade och jag undrade många gånger vad jag gett mig in på. Men fint blev det, jajemen! Pappa hjälpte mig att få upp min nya bruuutalt snygga London-tavla som jag inte ångrar en sekund att jag köpte.

Idag då, idag sov jag länge. Lite för länge. Därefter begav jag mig ut på en springtur.
Ackackack vilken fart jag fick när jag kommit halvvägs. Jorå, jagad av ett par tillsynes mindre glada får/getter blev jag mer eller mindre tvungen att slänga benen på ryggen och springa utav bara helvetet. Ja jesus vad jag sprang..

Imorgon ska vi se om vi inte kan dra ihop en grill- och vinkväll! Om vädret tillåter, såklart.

Dags att dejta kudden tror jag bestämt. Nighty!


Jag och bästa pappa på julafton.

 



Sorgligt nog börjar jag mer och mer inse att jag är ett praktexempel av Murphys lag. Jag har överlag otur i allt. Så nu vet ni det!

Mitt och Murphy's tankespråk:

1. If anything can go wrong, it will.
2. If there is a possibility of several things going wrong, the one that will cause the most damage will be the first one to go wrong
3. If anything just cannot go wrong, it will anyway
4. If you perceive that there are four possible ways in which something can go wrong, and circumvent these, then a fifth way, unprepared for, will promptly develop


RSS 2.0