pissemyror & basker

Goddagens!

Dödens vecka är över och fy satan vad skönt! Jävlar i havet vad hårt det var och vid vissa tillfällen var det ren och skär överlevnad som gällde. Vi fick knappt någon mat (käkade 3 ggr på 4 dagar) och john blund såg man inte heller mycket utav. Men att käka pissmyror och koda är ju inte fy skam, "tänk på barnen i Afrika"!
Well, i torsdags morse, 1 timme innan vi skulle åka hem, kollapsade jag och efter att ha spytt hela natten tog det stopp någon gång där på morgonkvisten. Skakade, spydde lite till och befälen kom och frågade om jag skulle till sjukhuset.
Well, när vi väl kommit tillbaka till kasern började jag återfå färgen och med baskern i sikte var uppiggnandet ett faktum!
Vi duschade, tog på finuniformen och marschade till ett ställe vi aldrig varit på förut. Vi gick över en krök och kom till en liten grusplan beläget på toppen av berget. Det var klarblå himmel, strålande solsken och vi såg hela Göteborgs skärgård. Jag kom på mig själv med mungiporna uppe vid öronen. LIVET VAR JÄKLIGT BRA helt enkelt!
Majoren höll ett ganska genomtänkt tal och sa tillslut "mössa av - basker på". Finally!

Begav oss således hem redan i torsdags kväll och jag hälsade på familjen hemma i Älmhult. Tillbaka till Växjö på fredag kväll och mötte upp sofi och sofie för en girls night out. Begav oss på förfest och sedan till loft. Farligt kul!
Gårdagen var lite lugnare och bestod mest utav glass, filmer och lite socialt nätverkande.

Imorgon börjar väktarutbildningen och det ska bli intressant. Har nock endel skyddsvaktsteori att ta igen kan jag känna. Precis som för de flesta andra i plutonen så har alla lagar och paragrafer råkat lägga sig i den delen av hjärnan jag inte använder fullt lika ofta som jag kanske borde.

Nåväl, hoppas alla haft en bra helg!


pics

Lite bilder från veckan som varit:

 


todeloo

Och så har det äntligen blivit vår! Det behövdes, för både kropp och själ.
Att vädret kan ha så stor påverkan på psyket och humöret..
Men Gud må välja de fina dagarna väl! Idag, då 90% av Sveriges ungdomar är bakis passar det för solen att skina. Men Valborg? Nejnej, så bra ska vi inte ha det!

Och livet i Göteborg flyter på, skulle man kunna säga! Vi trivs och vi sköter oss utomordentligt har vi fått höra. Det känns bra, men bättre kan vi!
Den kommande veckan väntas baskerprov och ojoj, har vi inte haft det jobbigt innan kommer vi garanterat få det nu.
Frågan är dock om mina benhinnor pallar trycket. Har fått specialgjorda inlägg (tack försvaret). Men de är till lika mycket nytta som en uppstoppad bäver på väggen. Ungefär.

Idag har jag samlat vuxenpoäng, och oj vad jag har samlat.. DEKLARERAT, städat, diskat, lagat mat (eller värmt det som mamma skickade med mig igår :) Har aldrig vairt någon mästare i köket. Räcker nästan med att skriva; en uppbrunnen micro, sprängd elvisp och jag tror ni fattar. Numera har jag därför tagit avstånd från matlagning och allt vad det innebär, för allas bästa.

Klockan sju är det dags att resa tillbaka till fiskestaden på västkusten för ännu en vecka i hans majestäts offentliga tjänst.
De kommande veckorna kommer berikas av pistolutbildning, väktarutbildning (high five!) och inskolning i vakten. Mycket att se fram emot alltså. Allt hänger dock på om jag överlever denna veckan. Gör jag inte det, så spela för allt i världen inte "härlig är jorden" på min begravning. Välj hellre något lite mer otippat, som.. sister hazel eller varför inte slå till med lite skön rock?

Nåja.. denna dagen är förresten en dag att fira. Chelsea tog Liverpool med 2-0. Chelsea kan därför bli ligamästare redan ikväll, men då krävs det att Sunderland tar United och det är ungefär lika troligt som att Elvis skulle återuppstå..
För mitt kära IFK går det dock tyngre. X-antal förluster och mycket hänger på skadade Hysén. Men det är mååånga matcher kvar och det är för tidigt för att deppa ihop.

Nog om detta. Det har blivit dags att slänga in lite ny musik på iphonen, packa trossen och fixa det sista inför veckan som kommer.

Ha det bra och ta hand om er!

RSS 2.0