I Kungens tjänst

Godkväll!

Har klurat lite på det där med en undanflykt. Till varför jag inte skrivit på länge alltså.
Men jag kommer inte på någon så vi skiter i det.
Har svårt att avgöra om det är för att det händer mycket i mitt liv nu, eller om det är raka motsatsen.

Veckorna har sprungit förbi och både det ena och det andra har hunnits med.

Denna veckan har spenderats i Skövde för övning i strid i bebyggelse. Mycket roligt, på riktigt.
Dessvärre åkte mina hörselkåpor+proppar ut när vi skulle rensa ett rum på fiender så höger örat är väl i samma form som tant Agdas.
Stackars trumhinnan fick stå ut med ljudet från både handgranat, kulspruta och ak5. Bullervila ett dygn, sen fick det vara nog med det.
Ackack. På toppen av det har jag även ont i kroppen och förbannat jävla ont i halsen.
Med andra ord är allting som det brukar vara på min födelsedag, som inträffar imorgon.
Couldn't care less egentligen. Imorgon ska det firas, punkt.

På onsdag bär det av till Enköping för en kurs och möte. Försvarsmakten skickar mig land och rike runt på diverse olika grejer. Men jag gillar't.

Cirkus 1 och en halv månad kvar till MUCK! Fy satan vad det kommer bli skönt. Det ska gudarna veta.
Sen står man där igen, precis som efter studenten, med världen framför fötterna men inte en aning om vad man vill göra. Tankarna är många.

Nu: Dags att fredagsmysa (och knarka vitaminer) så gott det går i Kungens tjänst. Puss



Kommentarer
Postat av: Anders

Hur lyckades du med att både hörselkåporna och propparna åkte av? Själv har jag lite dålig hörsel sedan jag glömde hörselskydd vid en skjutning. Klarade din hörsel den här incidenten?

2011-01-17 @ 22:56:00
Postat av: Johanna

Ja, säg det. När man kör strid i bebyggelse sitter man ju på knä för att kasta in handgranaten, och killen som stod bakom och skulle dra upp mig fick inte tag i västen utan i hjälmen. Så hjälmen åkte ner på ena sidan och tog kåporna med sig. Sen propparna satt väl inte så bra, så den ena flög ut.

Hörseln klarade sig faktiskt riktigt bra.

Vad var det för skjutning då?

2011-01-21 @ 14:57:28
Postat av: Anders

Jag gjorde lumpen i artilleriet där vi sköt med haubits 77B, jag stod en bit bort och grejade (utan hörselskydd) när de sköt vilket resulterade i lite dålig hörsel samt lätt tinnitus. Man ska beakta att inom 300 meter runt pjäsen skall hörselskydd användas vid skjutning. Du kan ju vara glad att din hörsel klarade sig utan bestående skador efter din incident, det verkar ändå varit intensivt smällande i ett slutet rum!?

2011-01-26 @ 19:56:58
Postat av: Johanna.

Nej haubits är ju inte att leka med. Du hade inte fått någon uppmaning om att skjutandet skulle börja eller varför inget hörselskydd?

Ja jag är lite förvånad faktiskt. Men faktum var att jag, precis som många andra i plutonen, hade bättre hörsel vid muck än när vi ryckte in. Vad det kan bero på kan man nog spekulera länge i..

Vore väl fel att säga att det var ett slutet rum. Övningslokaler är ju uppbyggda med plywood väggar och högt i tak så befälen kan traska runt där uppe och påpeka fel och brister. Hade det varit ett "normalt" hus med tjockare väggar osv. hade det nog varit värre med hörseln. Ibland har man tur helt enkelt!

2011-01-27 @ 21:19:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0